Nack delen med resa långt bort är att vactions sprutan växer. Men de få jag snart kolla måste bara boka tid.
Jag fattar varför folk åker in till akuten för små skit saker istället för att åka till vårdcentralen. De är rent omöjligt att boka tid i alla fall på tånelund i eslöv. Dom måste sitta någon stanns med nesan i någon kaka och drömma. Jag trode man kunde boka genom ett besöka stället. Men de skulle man ringa. Under den tiden jag stod i ena lyckan så svarades i lyckan brevid å där knappade man in en tid. Alltså var tidspogramet uppe menjag som kom dit i person måste åka hem. De gjorde jag fick plats 124. Om jag inte har en tid innan tisdag kommer jag åka till akuten jag me. Vårdcentralen är till för holowod fruarna. De som jobbar där är som montisame.
 
Antal invånare 24 965 816 (2011)
Antal invånare per kvadratkilometer 107 (2010)
Andel invånare i städerna - procent 51,5 (2010)
Nativitet/födelsetal- per 1000 invånare 32 (2010)
Mortalitet/dödstal- per 1000 invånare 8 (2010)
Fertilitetsgrad (antal födda barn per kvinna) 04 (2010)
Befolkningstillväxt- procent 2,4 (2010)
Andel kvinnor - procent 49,3 (2009)
Andel män - procent 50,7 (2009)
Förväntad livslängd - år 64 (2010)
Förväntad livslängd för kvinnor 65 (2010)
Förväntad livslängd för män 63 (2010)
Folkgrupper akan (bl a ashanti och fanti), mole-dagbani, ewe, ga-adangbe
Språk engelska är officiellt språk; de största inhemska språken är akan, ewe, mole-dagomba och ga
Jag har idag köpt en bondgård till mimmi. En bondgård som kommer snart att växa. Randy kommer få fotbolls dräkt en mff dräkt. Daniel en bok om skånes historia skriven av en skåning. Vida ett halsband två hjärtan samman flikade. Detta kan man bygga vidare på t ex med tre små hjärtan å fler.
 
 
Hämtat informationen från denna sidan http://www.landguiden.se/Lander/Afrika/Ghana/Befolkning-Sprak

Ghanas befolkning växte mycket snabbt under flera årtionden, men tillväxttakten har avtagit under senare år. I området kring huvudstaden Accra är befolkningstillväxten högre än genomsnittet i landet.

Inflyttningen till städerna är stor, varannan ghanan bor numera i tätort. Drygt halva befolkningen återfinns inom den trekant som bildas av städerna Accra och Sekondi-Takoradi vid kusten samt Kumasi 20 mil in i landet.

I Ghana finns mellan 50 och 100 folkslag. Siffran varierar främst beroende på var gränsen dras mellan språk och dialekter. Många folk och språk går också under flera olika namn. Flertalet folkslag tillhör en av fem huvudgrupper, baserade på språkgemenskap.

Den största är akan, som utgör nästan halva befolkningen. Akan omfattar bland andra fantifolket vid kusten och ashanti i skogsregionen innanför kusten. Om akan-dialekterna räknas som egna språk blir ashanti det enskilt största språket.

I norra Ghana bor en rad olika mole-dagbanifolk (eller mossi/mori-dagomba), däribland dagomba (som talar dagbani), konkomba och dagari. Deras språk räknas i huvudsak som olika, om än besläktade. I sydöst mot gränsen till Togo finns ewe. Trots flera undergrupper och dialekter räknas ewe som ett språk, som då blir det näst största i Ghana. Ga-adangbe återfinns i huvudsak kring Accra. Ga och adangbe räknas vanligen som två folk, men språken är mycket lika. I mellersta Ghana finns guang.

Ghana har över lag sluppit allvarligare etniska konflikter, även om våldsutbrott mellan folkgrupper blossade upp på 1990-talet (se Modern historia) och även 2002. Det finns en kulturell och ekonomisk klyfta mellan södra Ghana och den fattigare och mer glesbefolkade norra delen av landet.

Omkring tre miljoner ghananer lever utomlands, och de pengar som de skickar hem är mycket viktiga för landets ekonomi.

Engelska är officiellt språk. Det används i det offentliga livet och bidrar därmed till att hålla samman landet. Bland muslimer i norr är hausa ett vanligt umgängesspråk. De inhemska språken tillhör gur- och kwa-grenarna av språkfamiljen Niger-Kongo. Uppåt 15 av dessa språk talas av minst en kvarts miljon människor.

 
Denna vecka handlar de att göra kroppen färdig att den är helt ok.
Tänk att man är så långt borta när enns fru fyller år. Även kommer jag att missa mina barns födelse. De är som jag ser livetfrån en annan värld. Ett paralelt granns värld. Men jag vet att de inte ska vara så hela året. I höst kommervi äntligEn vara som en stor familj. 
Då kommer vi ha våra familje söndagar. En dag bara för familjen som vi fuller med utflykteroch familje råd där ci planerar och tar upp saker som tunger en, glada saker eller sorgsna.
De är första gången jag har läst en text som för mig låter som en lagtext. Där de använder 1000 ord som de kan säga i 4 ord. Men så är de nog med visa handlingar. De vill nog göra de så de är så onveklad att man verkligen vill dit. 
Men nu är de klart postats. De är som man kan se långt borta den översta cm på lontrol tornets anten. 
 
De hettar till runt ghana. I vanligt viss brukar de hända saker efter jag varit i ett land. Men den senaste resorna har de hänt innan eller samtidigt. Som i egypten då störtades diktatorn. 
Nu när jag ska till afrika börja den afrikanska gjorden att gunga.
 
Men jag ser afrika som de nya china. Om några år har de gått om china som en stormakt.
Vad afrika borde göra är att bilda ett eget eu. Som kan hjälpa med de ekonomiska frågorna. Så att rika afrikanska länder kan sända pengar till de fattaiga. Då had de enklare att med vinsten kunna sattsa på hälsa och skola. Sammt ha ett heltäkande polis arbete så ingen kan gömma sig. Sammt kunna ta kraft tag mott tjuvskyttar.
I alla tider har mäniskan använd salt. Vi började med de redan i vikingatiden. Sen har vi använt de dagligen. På senare tid har vi i hela värden använt de som halk bekämpning. Cirka 5 ton om året. 
Och jag lyckas köra på den ända vägen i världen som inte har saltas. Jag viste om att de var stark kurva men ändå gled bilen av vägen . Ja de var inte en väg utan en isgata finare polerad än ishocky arena. Men anledningen till denna självmords resa var att en av minna pojkar behöver en säng. Och då gör pappa allt för att han ska få de han behöver. De är en annan sak som följt med mäniskan att ta hand om familjen. Vad som helst kan hända en men om de händer barnen så blir den mesigaste mannen en terminater.
 
Den biologiska pappan till Daniel JR. Är rean ut ur bilden. Och Mimmis även Randys pappa är ut bilden. 
 
De härligaste är när mimmi säger pappa är bäst. Även daniel JR och randy när de berättar om sin dag. 
 
På lördag ska jag fulla i papperna till ambasaden. De är som opration DD. Sakta men säkert närmar jag den dagen då jag kommer att ömsa skin.
Tankar,
 



May
Aboakyir (Deer Hunt) Festival 
"Aboakyir" literally, means "game hunting". This popular festival is celebrated on the first Saturday of May by the chie of Winneba. The festival begins with a competitive hunt between 2 traditional warrior groups in a nearby game reserve, where each tries to catch an antelope live. It is an adventurous event to test the strength, bravery, determination and intuition of the 2 rival groups. The winner presents the catch to the Paramount Chief who sits in state with the sub-chiefs and subjects. The antelope is sacrificed as an invocation for good harvest and a bountiful fishing season. A durbar and procession of the chiefs and warrior groups in their colouful regalia is the highlight of the celebrations. Brass bands, dancing, performances of folklore and parties make this an unforgettable event.

Formerly involved capturing a leopard barehanded, the toll on human life eventually became so prohibitive that the divinity to whom the leopard was sacrificed was beseeched to accept a less dangerous substitute, and the leopard was replaced by an antelope.

Beng Festival 
Is celebrated by the people of Sonyo Kipo, in the Northern Region to honour the great fetish of the Gonja people. 

Osudoku Festival 
Is celebrated by the people of Asutsuare, in the Eastern Region to mark the beginning of the year.

Donkyi Festival 
Is celebrated by the people of Namase, in the Brong Ahafo Region.

Don Festival 
Is celebrated by the people of Bolgatanga, in the Upper East Region.

 
I dag har jag tvättat min bil. Sen så tog jag bort all isen i frysen. De tog hela dagen men nu är den biten klar när familjen kommer hem. Jag har även städat bort allt porslin som är odda. Nu vet jag inte om jag ska ta bort alla burkar som jag haft the i.
 
Man kan Fråga sig varför jag tvättade bilen när jag vet att när jag kommer fram till jobbet så är den lika smutsig som den var i morse.
 
I morgon ska vida få sissta papperna som vi behöverför att få vårdnaden över Mimmi .
Jag vet inte om jag har sagt de innan men jag är så stolt över minna barn. Jag vet att de inte är minna av kött men i minna ögon å i mitt hjärta är dem minna. Jag skulle slänga mig i en aktiv vulkan om de behövdes för att rädda dem! Jag hade även ättit riskakor för att ge dem en dag i deras dröm ställe. 
Snälla ni som läser detta om de är någon. Om ni finns vill jag gärna veta vad ni tyckeer om min blogg 
Jag vill på minna er om jag har dyslexia så stavfelen vet jag om. 
 
Men snälla hör av er!
 Jag har börjat att transormera vårt hus. Jag har börjat sälja allt som jag ser dubbelt av. Allt från tallrikar pannor. 
Och göra plats för de som vida kommer att vilja ha med sig.
 
De pengar som jag får av detta går till mitt ikea konto. För de två rum som måste göras om till två coola barn rum.
Är de bara jag eller undrar alla män varför.
Jag älskar via och våra te härliga ungar. Men vad är de hoss henne att ha fastnat för mig.jag vet varför hon är min. Är de manligt att fundera på de eller är jag konstig.
De sägs att efter vi har knäkt dnas mysteriet så är den nästa stoga gåta hur en kvinna fungerar den stårsta gåta. 
Jag är unik men de är 23 miljoner andra män me så de kan inte vara de. Jag hittar vägen till köket. Och där kan jag mycke mer än bara göramte vatten. Ja de skiljer jag mig från många män. De finns de män som kan bränna the vatten  de inte smakar the. Givmild är en sak som jag kan även här skiljer jag mig från vissa. Jag är romantisk där andra män tycker en dag på motermässan är de romantiska de kan erbjuda sin fru elle tjej vän?
För mig är romantik att Sitta å ser solen går ner vid horisonten matta min fru då och då med jordgubbar dopade i smält choklad sen i champang. Se stj
Rnorna lämna hennes ögon för att åka upp på himelens tak att vissas under de mörka tiden. För att sen på morgonen åter sova säkert i min frus ögon.
Jag ser romantiken som en liter mjölk. Den måste allt tid hållas som ny. Många killar kan vara romantiska fram till kyrka s därrar för att där förvanlas till Al Bundi. 
I dag kom min inbjudan till ghana. Ett papper som jag behöver för att få komma att se hella min familj min fru och minna barn. 
I dag sa mimmi att pappa är den bästa. Men avslutade med orden om de inte finns glass också för då vet jag inte.
Så liten okså snabb tänkt.
Så i mars ska papperna in till ambasaden.
i dag har jag tagit ett steg mott Ghanna.
jag har hämtat minna nya glassögon. där efter var jag och fixade  4 bilder till de handlingar som jag ska sända in till Ghanas ambasad.
Vida har skrivit inbjudan som måste bifogas de häfte som ska överlämnas personligen till ambasadören av Ghana i danmark. sen få man bara hoppas på att man inte ser ut som en alcajda terorist så jag få äntligen ge mina barn å fru en stor kram.
tiden som har varit  sedan Vida åkte hem har varit pest i mitt hjärta.  eller en annan liknelse ä ratt ha en sak som tunger ner en. tack vare SKYPE så¨har vi klarat oss.
jag är me dem alla daga kan säga till dem att läxan först sen ska den vissas till Vida där efter så får man sin telefon åter och har man gjort bra på  prov så kommer de ett uppladnings kvitto från pappa. då sjunger mitt hjärta att se de gör vad jag säger även när de säger hej pappa i dag har vi gjort detta på skolan eller  jag har en fråga. de gör mig så stålt.
 
de är mitt liv de håller mig uppe
Jag har nog börjat min blogg förtidigt. De är mest tankar nu om de som ska komma. Jag är här men allt jag gör gör jag redan för vida och våra tre under bara barn. 
Kärleken kommer att vara den röda trådeni vår familj. Helgerna kommer vara för familjen. Då kommer vi hitta på familje saker. Som besöka de stora akvariet i danmark, eller något som barnen vill eller är intresserade av. 
Sen kommer de bli en levande historia äventyr. Men jag kommer så klart att lära dem allt jag vet. 
 
Men lära dem skriva svenska kommer de vara de svåraste. Då jag har dyslexia. Men de kommer nog gå ändå.
 
Men de kommer helger då jag vida kommer att lämna barnen hoss farfar och farmor . Så vi kan åka till ett trevligt B&B. För att där ladda våra batterier. Och jobbar på nummer 4. 
 
Om de skulle bli så vi skulle stanna en längre tid i sverige så kommer jag att sluta med att vara politiker. De kommer vara de lättaste. 
Men de vicktigaste i framtiden är och kommer alltid vara min familj. 
Ser fram emott julen då jag ska köpa leksaker som jag har missat.
Om flytten av rum har åter startat. Inreder ovan våningen där ska vida å mitt sovrum vara plus vardags rummet. Gammla sovrummet ska bli JR och  Randys rum. Kontoret blir Emmas rum. Men om de skulle behövas måla om de väggarna så gör vi de själva. 
men vad gillar unga barn i dag vad ska jag inreda deras rum. emmas rum ska jag göra så hon får en väg där hon kan rita direkt på vägen. samt göra väggarna magnetiska så man slipper  alla de tusen små hål de blir av alla plancher de kommer bli med åren.
men nu är de ovan våningen som sakta men med stor nogranhet som kommer till liv. nu är de färdig spacklat. snart kommer golvet och badrummet kommer även de att vara färdigt.
vida har valt färgen där uppe. så hon känner att även hon är med i detta prodjekt. de lärde jag mig av mitt första giftemål. att så skulle de vara.
 
 
 

Ghana’s population is estimated at 21 million, roughly ten percent of whom live in and around the capital city of Accra. Other major urban centres include Kumasi, Tamale, Tema, Takoradi and Cape Coast. More than 70 languages and major dialects are spoken countrywide, classified in four linguistic groups: Akan, Mole-Dagbani, Ewe and Ga. The most widespread Akan language is Twi, which is spoken by roughly half the population, including the Asante (Ashanti) people of Kumasi and the coastal Fante. Two-thirds of Ghanaians are Christian, another 15% are Islamic, and the remainder adhere to traditional animist beliefs.

RECENT HISTORY & POLITICS: 
Ghana has been settled by Europeans since 1482 but external rule was imposed only in 1874, which Britain claimed a strip of land extending less than 50km inland as the Gold Coast Colony. The more northerly territories were annexed to that colony in 1902, following a war with the Asante Empire, while the eastern border was extended to include present-day Volta Region (formally part of German Togoland) in 1919. The Gold Coast attained independence and was renamed Ghana under the leadership of Dr Kwame Nkrumah in 1957. Nkrumah, having banned all political opposition, was deposed in 1966 by what transpired to be the first of four military coups within the space 15 years. A multi-party constitution was introduced in 1991. Jerry Rawlings won the first democratic presidential election in 1992 and served the constitutional maximum of two terms before stepping down in 2000, when former opposition leader John Kufuor was voted into power.

min sötta fru här när vi var i på sveriges sydligaste plats.
Ja så är de inte Igentligen de bara käns så. De dagar då jag inte har kontakt med minna i Ghana.
Jag är orolig för den rasist som blommar i alla svenskar. Vi säger att vi inte är de men. Vi märker inte när vi trycker ner de som inte ser ut som oss eller äter annat än köttbullar.  När vi frågade om vi är som de säger vi gud nej. Men de är ju som vi. Jag anser att vi är inte bättre än rasisterna var på 50 talet. Vi gör de bara på finnare sätt. Mer osynligt.
 
Ni som har sett bilderna på Vida vet då att JAG INTE ÄR RASIST. Men jag är nog en liten rasist. Jag tycker inte om svenska femenister. Jag är inte en mansgris jag kan hitta båda till köket och städskåpet. 
De är bara de är att jag vill ha en sort fru som är en ricktig tjej en som låter mannen vara man. En tjej som inte ser mannen som ett ombyggnats prodjekt.
Jag ser på Alla älskar raymond. Där en man har tre ungar eller jims värld. De är roligt att se dessa program. Tänk om jag blir som jim. Men han har två döttrar jag har bara än bara en dotter. Men han kan de med att upfostra uttan att uppfostra. De vicktigast är att livet ska vara roligt under de unga åldrarna. Jag hoppas jag kan uppfostra minna barn på rätt sett så de blir självständiga. Men inte så självstädiga så de flyttar vid 15 år. 
Nu önskade jag vi hade halland stygan kvar. Där kunde man bygga kojer fälla träd elds grilla samt leka med de lilla vaten ån. Men nu har mamma och pappa en styga i Aspö så nu blir de nog mycke fiske. Men de kan jag också lära dem.
Februari är här snart är de väll dax att börja med vacinationerna. Eller gör man de i sissta stunden. Jag vet att de finns proviva och Andra själv vacinationer. 
 
De finns en kvinna som besökte italalien. Jag tror de var Britt eklund hon som badade i en fontän. Hon besökte regisören en vecka eller en hem så hade hon flömt svenskan. Så ska jag som ska vara borta i en månad glömma mer av skånskan. 
Själv tror jag inte jag kommer glömma de. 
Me jag kommer vara rikare i min själ att ha de vetenskapen av att veta hur ett annat land fungera. De skulle flera göra en sådan här resa. Vi sitter ofta hemma och klagar på dem som inte har ett svenskt pass. De anorlunda och nytt skrämmer folk. Jag fattar inte att 2013 de finns folk som fortfarande bara ser fram till spetsen av sin egen näsa.skrämmande.
Men sådan är inte jag. Jag är dubbel världsföräldrer inte för man kan dra av de på deklationen utan att de hjälper fler barn i de mest utsatta områdena.
De var efter jag såg hur barn lekte i en liten å som gick genom deras lilla by byggd av plast plastpåsar  och pallar man hade byggt ihop. Där lekte dessa barn i en liten beck som var som de vattnet kom från avloppvatten. Men dessa barn var glada. Är våra barn bortskämmda även om vi inte ser de. Eller skulle man lära dem att de finns De barn som fortfarande kan leka med saker som ännu inte har en sladd eller man måste köppa extra saker med kortet eller ste laddas ner på datorn.
http://butikslivet.blogg.se/?tmp=438908