Jag sitter många tusen mil från den plats som mitt hjärta finns på. Jag går åter som i en film kulis. Jag är närvarande på min yta men inte mitt inre. I mitt inre finns jag hoss min fru och våra barn. 
Jag kommer säkert att träffa på nya utmaningar men då är vi 5 att lösa de. I dag vet jag inte hur uppfostran ska gå till men framtiden har lösningarna. 
Jag vet bara att alltid se vad som är de bästa för min familj. Vara som minna föräldrar var under min barndom. Men jag kommer inte vara politiker om de gör intrång på omgänget med minna bar som alltid kommer vara viktigaste för mig. Att bygga lego eller göra saker som de vill. Sätter jag högre än sitta i 8 timmar på mötten. Men de är väljarna so få sissta ordet för jag gillar de me igentligen. 
 
 

Accra Osu

hus,
Att vilja ha ström och rent vatten. Inget som vi höjer ögonbrunnn för. Vi trycker bara på en knapp eller vrider om en kran. Sen har vi de i mängde. De är inget som vi spara på. Vi kan på höjden klaga om grannen vattnar då man har läst att kommunen har bet alla spar på vatnet. Men då har man oftast glömmt att man har tvättat bilen på förmiddagen.
Men i andra länder ser de el och vatten som den lyx vara som den är. De få gå långa sträcker för hämta vatten. Då är de oftast smytsigt eller odrickbart. Men de måste ändå använda de för de fins inget rent grundvatten. De finns även byar där avlopps vatten liger rent öppet vad allt de kan innebära. 
Och här i sverige och övriga iländer köpper vi vatten på flaska för dyra pengar. När vi har världens renaste vatten. Vi bär hem de som vi redan har I krannarna i våra hem. Sen få ta flaskerna tillbaka till affären. Vad är bra för miljön i de?
Ska man köpa hem vatten så ska de vara ramlösa för de skänker lika mycke vatten till behövande länder som du köper.
I dag har jag varit lite i framtiden. Jag åkte iväg till ikea för att titta efter saker till barnens rum. Frågan är om vång säng eller inte. Till lillan blir de en vanlig säng men en prinses säng. Antagligen nya tapeter eller annan färg. Men de gör vi själva. Men de blir ingen dator i deras rum utan den ska vara på kontoret så jag å vida kan ha koll på vad de gör på internet och vem lillan chattar med. 
Sen åkte jag till bahous för att se på badkar och garderob med skyttdörrar.
Köppte även en prov färg till ovan våningen. 

Fufu

 
                            
 Note: Conventional west African fufu is made by boiling such starchy foods as cassava, yam, plantain or rice, then pounding them into a glutinous mass, usually in a giant, wooden mortar and pestle. This adaptation for North Americans may trouble you if you try to stick to minimally processed foods. But it's worth trying at least once with west African groundnut stews.

2 1/2 cups Bisquick 2 1/2 cups instant potato flakes

Bring 6 cups of water to a rapid boil in a large, heavy pot. combine the two  ingredients and add to the water.

Stir constantly for 10-15 minutes -- a process that needs two people for best  results: one to hold the pot while the other stirs vigorously with a strong  implement (such as a thick wooden spoon). The mixture will become very thick and  difficult to stir, but unless you are both vigilant and energetic, you'll get a  lumpy mess.

When the fufu is ready (or you've stirred to the limits of your endurance!),  dump about a cup of the mixture into a wet bowl and shake until it forms itself  into a smooth ball. Serve on a large platter alongside a soup or stew.

informationen  hämtade jag här i från / information i got from this page

http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/food/fufu.html

måltider,
tänk att våra barn här i sverige leker med lego medan omvärldens unga läser Newtons lagarar vid samma ålder.
när våra ungar diggar böcker som  Totte besöker ica så läser man i Ghana för sina barn  de periodiska systemet  å de kan  en stor bit av de.
vårt daltande gör att vi kommer att bli ett land som kommer ha morgondagen i går. medan de andra länder kommer att gå om oss. de är nästan redan börjat. 
när de små barnen är som svampar  bara suger in kunskaper  under tiden de går från dadda till att pika på en stoll å säga stol. då sätter vi våra barn i dagis. där dem går i stora grupper så de som  tidigt kan säga per lagerström rockar fett. är tvungna att digga Tottes mystiska liv. vi ser inte  våra törstiga ungar som individer. föräldrar är inte heller  viliga att låta dem lära sina ungar att lära sig skriva läsa. nej föräldrar vill helst  pacxka in sina barn i tapperwear burkar så de blir små hella tiden.
i Asien och i Ghana så börja man tidigt att  se barnen som individer som små mäniskor. där läser man inte  Totte böcker. där börja skolan vid 4 års åldern. om barnet ny går i skola. men de lär sig bäst då. då de är nyfikna å frågar  tusen fråger  om varför en penna inte skriker när man vässar den.
 
Att börja tidigt är bra då kan man sätta in hjälp  under en längre tid. Så när dessa barn kommer upp högre nivå så har barnen med dyslexi redan hittat de verktyg som behövs att följa med lektionen. i sverige tar de två år att få papper på att man är dyslektiker.
själv gick jag genom hela skoltiden utan hjälp. jag sattes i klinik hjälp. som om de hjälpt mig något gjorde bara jag skett mer i de ämne som jag tyckte  inte så mycke om. jag kunde läsa  men de gjick sakta. men de jag läste i historia  har fastnat. de är tack vare min historie lärare i 7,8 samt 9.  han var unik bra.
 
Min 4 dotter går i skolan. tack vare skyp så kan jag se hennes läxor  se hennes två store brödrar hjälper henne. med att skrica sitt inhemska  ord för katt sen de engelska ordet och de svenska  får hon ov mig. 4 år  håler på med tre språk. de är något som Totte inte kan.
I många år har vi sett Afrika som ett skafferi. Där vi i de så kallade iländer roffat åt oss allt vi vill ha. 
Som slavar guld och andra saker. Jag tycker att vi än i dag gör samma sak. Men vi tar idag inga slavar 
Men att se afrika som skafferi har inte ändras. Idag har vi lagt till en sak till vi hur vi ser Afrika. Vi ser i dag afrika som en stor sopptipp. Där vi dumpar gamla datorer gamla båtar. Som inhåller mängder av farliga kemikalier och andra livs farliga ämne. Medan vi kommer ner ock dammsuger landet på alla tillgångar landet har. Jag vet inte hur en våldtäckt på ett land ska kattogriseras. Men jag tycker de vi gör mott Afrika är en våldtäckt. De kan inte ses som en hjälp utan vi bara se vad som är bra för oss. 
Men jag har planer på att om jag kommer ner till ghana ska jag med min familj göra goda saker medan jag känna pengar. När vi har så vi klarar oss. Så kommer de bli ett nytt barnhem samt skola och en yrkes skola. Samt ett sjukhus. Plus en mängd vatten pumpar. 
 
i dag har jag gjort de första steget mott att få perminent visum till Ghana. kostnaden för de är nästan de samma  och de underlätter  inför nästa resa.
jag tror att ingen blir bra på dessa passbilder. utan förvarning så blixtrade till. jag var i ett litet hörna av butikens  hörna. könde mig som en dödsdömd man som hade gömts undan  uppstäld mott en vit vägg. skillnaden var att jag inte fick frågan om jag önskade en ögonbindel. poff  sen var jag dränkt i vittljus å en röst  kom genom ljuset  med orden då var vi klara var de fler som  skullle ha passfotto. för en kort sekund tyckte jag se en man med en gloria runt håret men de var nog bara blixten som  bländat mig.
 
i kostväg har jag lagt upp en strateg väg att jag ska ha en så bra mag försvar som jag kan få.
 
och jag jobbar alla timmarna jag kan få. ja jobbet kunde man startat en egen blogg om. om kunderna  arbets vänerna  hade varit roliga  historier. men först ska jag se om de kommer fler att se denna.
 
Sitter fortfarande kvar i skåne
jag håller på med att inreda ovan våningen  ska bli i de 4 elementens färger. eller fånga in the ljus  som sprider sig över sanddynerna  när dags första solstrålar smeker dynnorna. öven våningen ska ha  två rum. ett sovrum för mig å min fru sen ett stort vardagsrum samt ett litet kontor. där familjens ända dator ska vara.
jag saknar den tiden då min blivande fru var här.
 
Min fru på en rundrersa i skåne.
 
 
jag är  glad för en sak till  min blog hade efter 4 dagar 36 visningar och 14 unika besök. men sen sjönk de till  0 . så  jag skriver nog till  ingen. men de är skönt. att bara skriva av sig.
 
 
 
min fru ,
Jag har alltid längtat efter att gifta mig sedan få en hel familj. Men så har de inte varit. Jag har varit gift i 10 år men de blev aldrig några små fötter som sprang runt.
men denna gången så kommer jag att få 3 st inte fötter som springer runt här utan tre små barn. två killar en liten dotter.
Den dagen då vi är boende på en adress så kommer jag  med en gång att sluta vara fritidspolitiker. jag ingen stor lokalpolitiker men jag har lärt mig att man ska inte vara politiker å samtidigt vara en far. jag kommer då istället vara en dröm pappa och en toppen äkta man till min fru.
en sådan pappa som  inte säger nej till att spela  de spel som mina ungar vill ha med sin gamla pappa på.
antagligen kommer man få åka scatboard. jag kommer då paclka in mig  med alla madrasser jag kan hitta här hemma. men jag kommer inte säga nej.  jag kommer med glädje sitta i timmar å göra modelbyggen för de kan jag.
jag hade inget men sen kom de allt på en gång, i maj kommer jag för första gången känna mig hel.
 
jag tänker på hur de blir sen när vi ska bo här vart ska alla få plats. vi behöver ett rum till. eller så få man sätta fast en liten halv dörr till trappan å  dottern kan få stora rummet där uppe. men de är att gå tiden i förväg. först ska jag träffa alla minna nya släktingar å de stora afrikanska traditionella bröllopet äga rum i maj. sen ska man ut å se på de vilda djuren med familjens livvakt. allt är redan vällplanerat av minna blivande svärmor och min nya familj ska följa me.
 
 
 
Ghanas var de första landet söder om Sahara  som fick sin självständighet 6 mars 1957. 1868 van storbritanien en strid som gjorde  ghana till guldkusten.

kartor,
Man kan undra vad som gör en till svensk?

jag sitter nu i Januari å väntar som ett littet barn på att tomten ska komma. jag väntar alltså 6 månader på en sak som kommer vara i ändast 4 veckor, är de normalt eller bara svenskt.
 
i dag har jag gjort en lista vad som måste göras innan  min dagen D eller ska jag kalla de dagen G. jag måste först ansöka om visum  på Ghanas ambasad i Köpenhamn. Därefter måste jag fixa mina sprutter mott hebbatit a.b.c.d eller nu de var. lika bra ta stelkrampsprutan. den man tog i skolan å sen gick man slog varandra på de stället man hade fått den. sen måste jag kolla passet så de håller ett halv år efter hemkomsten. varför ska man göra de? då är man ju hemma  tror passmundigheter att  passet har krympit eller.
 
var på bilioteket fö att låna en bok om Ghana. så man är lite me på läst om de nya landet. jag blev hänvisad till barnavdelningen. Där fans den boken om Ghana. längst nerr på en hylla. en sliten bok en sådan som secondhandbokaffärena  antagligen givit till biblioteket. jag vågade inte först öppna den men sedan gjorde jag de. Den var på rätt avd de var mest  bilder. Boken var från 1985 men bilderna var  nog från 1960. dåliga bilder texten var tetaljerad som am texten hade först varit på mjölkpacket. Jo de fanns en bok till ett littet häfte där texten var mindre än en myra. hade en myra så hade den sett ut som  T rex.
 
så min tanke var att göra en normal bok om Ghana. en bok som beskriver  de nya Ghana  lyfter fram att de är enlikt wall street jurnel de nya inne landet att åka till eller placera sina pengar i om inte Anders Borg har tagit den alla.
 
nej en bok om ghana skulle visa de stora glädje sakerna i ett land som har solen framför sig å natten bakom sig. tänk om man kunde göra den till en kokbok me. med goda middagar.
 
leva Ghana morondagens China. vad gäller företagsamhet.
jag kommer att vänta  ett par veckor till på att göra min stora resa medan tiden krypper fram så lever jag för de stunder av glädje som jag får av att skypa med resten av min familj. min blivande fru våra två söner å lilla lilla dotter.
 
 
Jag hade blivit trött på att vara ensamm.
Så jag började med att efter jobb skapa ett konto på en seriös netdating tjänst. Dom flesta hade namn givit att de bode i sverige men när man började chatta med dem så hade de aldrig varit i sverige. Så när jag träffades av amors pilar i sep 2012. så drog jag ut den la pilen i min skrivbords låda.
 
Men pillens spets hade redan träffat mitt hjärta  de upptäckte jag under  den tiden som jag chattade med en tjej som var mörk som natten, hennes hjärta rött som blod varmt som gjordens inre. hon kunde inte svenska men hon skilde sig från de andra. Hon kunde lite av malmö som namnet på nöjesparken i malmö å andra små saker.
 
vi chattade den kvällen i timmar men de kändes som en kvart men de var fyra timmar. efter de timmarna ville jag inte ta bort pillspetsen som nu hade hennes namn ingraverat på sig. jag var som en fågel som hade hittat en bröd bit men ville ha mer jag ville se denna kvinna som var så olik allt annat liv. så vi träffades. vid malmö parken. sen var hon hoss mig i fem månader. jag var åter lycklig jag var åter en mäniska.